Hlavní obsah

V lese u Prahy spadl do jámy kůň, hasiči k němu museli pěšky

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lese mezi Měchenicemi a Klíncem v okrese Praha-západ, ve špatně přístupném terénu, spadl ve středu dopoledne do díry kůň. Hasiči museli odkopat část zeminy, koně se podařilo vytáhnout po třech hodinách.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana koně u KlínceVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči byli na místo přivoláni okolo půl páté odpoledne. Po lesní cestě se pohybovalo několik koní, z nichž jeden spadl do jámy, která byla zakryta pouze slabou deskou a přihrabána hlínou. Jak uvedli místní chataři, na díru upozorňovali úřady již v loňském roce.

Kůň skončil po krk v jámě a velmi rychle se vysílil. Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů, včetně lesního speciálu či lezeckého družstva. Cisterny museli hasiči nechat zhruba dva kilometry od místa případu, menší vozy pak dojely o kilometr dále. Zbytek cesty museli hasiči urazit pěšky. Do lesa si vzali veškeré možné vybavení.

Okolo koně museli nejprve odkopat část zeminy. Zvíře při tom chránili vlastními zásahovými kabáty tak, aby jej hlína a kameny neporanily.

Pomocí několika lan a kurtů se podařilo koně po přibližně třech hodinách vytáhnout z díry ven. Byl zesláblý a nemohl se postavit na nohy. Jeho ošetřovatelé k němu proto přivolali veterináře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám