Hlavní obsah

Žena našla u rybníka v Brně kabelku, bylo v ní v přepočtu 180 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dvaatřicetiletá žena v Brně našla u rybníka kabelku, ve které bylo 7000 eur, což je v přepočtu asi 180 000 korun. Nález odevzdala strážníkům, uvedla v pondělí mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková. Nálezce může podle zákona žádat až desetinu z nálezu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zablácené kabelky na břehu rybníka na jihu Brna si žena všimla v neděli navečer při venčení psa. Taška byla plná osobních věcí, žena proto zavolala na tísňovou linku městské policie.

"V kabelce strážníci našli slovenské doklady, platební karty a také několik balení různých léků. Při bližším zkoumání objevil jeden z nich nenápadnou kapsu ukrytou v lemu tašky, do které si majitelka kabelky schovala 7000 euro, v přepočtu tedy téměř 180 000 korun," uvedla mluvčí.

Nález hlídka předala státní policii kvůli dohledání majitelky. Nálezce může podle zákona žádat až desetinu z nálezu, což by v tomto případě činilo až 18 000 korun.

Nalezené peníze vracejí lidé napříč věkovými skupinami, od malých dětí přes lidi v produktivním věku až po důchodce, někdy jde i o tisícové částky.

Jeden zcela mimořádný případ se stal loni na začátku ledna v Bohunicích, kde strážnice při obchůzce našla pod zaparkovaným autem pánskou tašku. Bylo v ní mimo jiné 1,75 miliónu tureckých lir, tedy v přepočtu více než 11 miliónů korun. Majitel si tašku vyzvedl ještě téhož dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám