Hlavní obsah

Podivín se při slaňování paneláku v Havířově málem uškrtil, zachraňovali ho hasiči

– Havířov
Právo, hon

Kuriózní záchrannou akci absolvovali ve středu ráno hasiči v centru Havířova. Ze střechy sedmipodlažní budovy se za pomocí lana vlastní výroby snažil spustit muž středního věku, ovšem lano se mu na budově zablokovalo a málem ho uškrtilo. O případu informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Muž se spouštěl na laně jen s pomocí rukou

Článek

Hasiči dostali informaci o svérázném horolezci, který je v nouzi, kolem čtvrt na sedm. Jak se muž na budovu dostal a co tam pohledával, není úplně jasné. Hasičům podle Kůdely řekl, že na střeše bydlí, ti se ho již dále nevyptávali.

„Muž se spouštěl jen rukama na laně, opatřeném několika uzly a smyčkou. Lano měl při příjezdu hasičů namotáno kolem ruky i nohy a při vysílení se mu ještě smyčka nešťastně omotala kolem krku,“ popsal mluvčí prekérní situaci, do které se muž dostal.

Jeden z havířovských hasičů podle něj okamžitě slanil k vyčerpanému muži a připoutal jej na sebe pomocí opasku a smyčky.

„To už dojeli karvinští hasiči-lezci, poslali kvalitní lano a staré lano odřízli. Zasahující hasič slanil spolu se zachraňovaným mužem na terasu do bezpečí,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám