Hlavní obsah

Nehoda autobusu a kamiónu na D5 způsobila kolaps v Praze

Rudná (u Prahy)
Aktualizováno

Na druhém kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu se v pátek odpoledne srazily autobus, nákladní vůz a dodávka. Nehoda si vyžádala jednoho těžce a čtyři lehce zraněné. Dálnice musela být v obou směrech uzavřena, což následně vyvolalo dopravní kolaps v Praze na Zličíně.

Nehoda autobusu na D5Video: Novinky

 
Článek

Při nehodě se lehce zranili čtyři lidé z autobusu, těžce zraněn je jeho řidič, hasiči ho museli z vozu vyprostit, řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

„Záchranáři převzali po vyproštění těžce zraněného řidiče autobusu, provádí zástavu krvácení, uvedou jej do umělého spánku, zajistí dýchací cesty a transportují vrtulníkem do nemocnice,” řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Autobusy nabírají zpoždění až dvě hodiny

Uzavření dálnice D5 kvůli vážné dopravné nehodě způsobil dopravní kolaps na pražském Zličíně. Autobusové linky, které ze Zličína vyjíždějí, nabírají až dvouhodinové zpoždění, upozorňuje na webu organizace Ropid, která organizuje hromadnou dopravu v hlavním městě a Středočeském kraji.

Kolony na ZličíněVideo: Novinky

Podle společnosti Ropid je kvůli nehodě výrazně omezen provoz všech autobusových linek v oblasti Zličína. Spoje nabírají zpoždění v obou směrech. Spoj linky 308 v 19:25 z Prahy do Nučic byl zrušen.

Krátce po nehodě byla dálnice uzavřena jen ve směru na Prahu, v opačném směru byl uzavřený levý jízdní pruh, protože havarovaná vozidla poškodila středová svodidla. Kvůli zásahu záchranářů byl ale později uzavřen i směr na Plzeň.

Ve směru na Prahu odklánějí policisté auta z dálnice na 10. kilometru u obce Loděnice, zpět se mohou řidiči vracet na prvním kilometru u Třebonic.

Reklama

Výběr článků

Načítám