Hlavní obsah

Rozhodčího na atletických závodech v Praze zabila letící koule. Nešťastná náhoda, uzavřela policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté odložili vyšetřování úmrtí rozhodčího na atletických závodech v Praze letos v lednu. Nezjistili, že by se stal trestný čin, řekl na dotaz Novinek mluvčí policie Tomáš Hulan. Šestasedmdesátiletého rozhodčího tam tehdy zasáhla letící koule.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nafukovací hala na pražském Strahově, kde ke smrtelnému zranění došlo.

Článek

„Prošetřováním policisté zjistili, že nedošlo k porušení jakýchkoli právních norem. Policisté případ ukončili se závěrem, že se jedná o nešťastnou náhodu,“ informoval ve středu Hulan.

Atletické závody probíhaly 13. ledna v nafukovací hale na Strahově. Kouli házel jeden z mladých závodníků. Podle tehdejšího vyjádření ředitele závodu Martina Svobody koule dopadla na okraj výseče, kde rozhodčí stál. „Ten se ještě snažil na poslední chvíli uhnout, ale bohužel už to nestihl,“ konstatoval Svoboda.

První pomoc mu poskytovali nejen další závodníci, ale i přítomná lékařka. Na pomoc měli také externí defibrilátor, kterým se ho snažili oživit. Posléze resuscitaci převzali záchranáři, kteří pokračovali v záchraně ještě několik desítek minut. Muž ale zemřel.

Závod byl po tragické události ukončen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám