Hlavní obsah

Auto záchranné služby srazilo v Praze chodkyni. V nemocnici zemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Služební auto, které používá ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch, srazilo v neděli večer v Praze chodkyni. Žena byla resuscitována a po převozu do nemocnice zemřela. Policie nehodu vyšetřuje. Ředitel v autě v tu dobu nejel.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vozu pražské záchranky ve VysočanechVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala z dosud nezjištěných příčin kolem deváté hodiny večer v Novovysočanské ulici.

„Na místě byla okamžitě zahájena neodkladná resuscitace, kterou si převzaly přivolané posádky. Ty u pacientky zajistily dva žilní vstupy, zafixovaly ji, napojily na monitor a zajistily dýchací cesty. Za pokračující resuscitace ji záchranáři převezli na ARO vinohradské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Podle policie žena následně v nemocnici zemřela. „Jednačtyřicetiletá chodkyně utrpěla těžká zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehla. Okolnostmi dopravní nehody se nyní zabývají kriminalisté. Dechová zkouška byla u řidiče negativní,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Policie vyšetřuje, jestli se nehoda stala na přechodu pro chodce i zda měl řidič zapnuté majáky. „V souvislosti s touto nehodou žádáme případné svědky, aby se ozvali na linku 158," uvedl Daněk.

Auto, které chodkyni srazilo, používá ředitel pražské záchranné služby Petr Kolouch. Ten však v době nehody v autě nebyl. „Můžeme vyloučit, že by se v době nehody ve vozidle nacházel ředitel pražské záchranné služby. Okolnosti nehody vyšetřuje policie, se kterou spolupracujeme,“ uzavřela Poštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám