Hlavní obsah

Vážná nehoda policejního auta v Praze: policisty tahali z hořícího vozu

Novinky, jap
Aktualizováno

Vážná nehoda policejního vozu uzavřela v sobotu ráno Ječnou ulici v centru Prahy. Policisté mířící k případu se střetli s dalším automobilem, zraněni byli nejméně tři lidé. Odkloněna byla i tramvajová doprava v úseku zastávek Štěpánská - I. P. Pavlova. Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Vážná nehoda policejního auta v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„K nehodě došlo krátce před osmou hodinou ráno, policisté mířili se zapnutými majáky k případu, kdy za zatím neznámých okolností se na křižovatce ulic Ječná a Štěpánská střetli s jiným vozidlem,” řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policejní vůz skončil po střetu na chodníku a začal hořet. Podle svědků zraněné policisty museli z hořícího vytahovat. Ve zdemolovaném osobním voze zůstala zaklíněna řidička. „Hasiči vyprostili jednu zaklíněnou osobu z osobního vozu a zajistili místo nehody,” uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Podle informací z místa byli při nehodě zraněni oba policisté a řidička osobního vozu. „Při nehodě byli zraněni celkem tři lidé, dva ze zraněných byli policisté, kteří utrpěli středně těžká zranění v oblasti hlavy. Záchranáři je ošetření převezli do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích,” řekla Novinkám mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

V péči záchranářů skončila podle ní i 71letá žena - řidička druhého vozu, která byla po ošetření převezena do Vinohradské nemocnice.

Provoz v Ječné ulici byl kvůli nehodě zastaven, dopravu odkláněli policisté. Odkloněny byly i tramvaje, podle webu Dopravního podniku byl provoz na frekventované trati zastaven zhruba hodinu.

„Veškeré okolnosti vzniku nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování,” dodala Zoulová. Mluvčí GIBS Ivo Mitáček v sobotu odpoledne Právo informoval, že si případ převzala inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám