Hlavní obsah

Celníci a policie zasahují v Amazonu u Prahy

Novinky, ČTK, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Celníci a policisté ve středu zasahují v areálu pobočky internetového obchodu Amazon v Dobrovízi u Prahy. Zjišťují, zda ve firmě nepracují nelegální zaměstnanci. Zásah byl připravovaný a probíhá ve více firmách po celé České republice.

Policejní akce v Amazonu Video: Novinky

 
Článek

Celostátní kontrolní akce je plánovaná jako vícedenní, její výsledky by měly být známé příští týden, uvedla mluvčí celní správy Martina Kaňková.

„Kontrolní akce se týká více firem v každém regionu,“ dodala mluvčí.

„Státnímu orgánu poskytujeme veškerou součinnost v jejich práci. Počkáme si na výsledky šetření, k individuálním případům se nebudeme vyjadřovat,“ řekl Novinkám mluvčí Amazonu Ctibor Jappel.

Amazon je největším internetovým obchodem na světě, patří americké společnosti Amazon.com, Inc. Má více než 140 distribučních center, z toho přibližně třetinu v Evropě. Například v Polsku má čtyři distribuční centra.

Amazon chce mít v ČR do konce letošního roku 5000 stálých zaměstnanců, nyní jich má více než 4500. Nové pozice v různých oborech přibudou v distribučním centru v Dobrovízi u Prahy i v korporátní kanceláři v pražských Dejvicích.

Policie na začátku února zasahovala také v obchodech Albert, kde se zaměřila na nelegální zaměstnávání pracovníků ostrahy. Osmnáct lidí zadržela, z toho bylo již deset správním rozhodnutím vyhoštěno. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám