Hlavní obsah

Peugeot skončil po nehodě na dálnici na střeše

Právo, den

Dvě jednotky moravskoslezských hasičů zasahovaly v sobotu u nehody osobního vozu na dálnici D1 u Bílova na Novojičínsku. Peugeot 206 se otočil až na střechu, problém byl s proraženou palivovou nádrží. Zranili se čtyři lidé.

Foto: HZS MSK

Hasiči vlastníma rukama převrátili vůz ze střechy na kola.

Článek

„Hasiči nejprve uzavřeli dálnici ve směru na Brno a čtyřem lehce zraněným lidem, kteří byli již mimo havarovaný automobil, poskytli předlékařskou pomoc. Zalepili také proraženou palivovou nádrž tmelem, aby nedošlo k požáru vozu, a vlastníma rukama otočili peugeot ze střechy na kola,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

„Havarované auto mělo v nádrži zapíchnutý kovový patník s odrazkami. Otvor hasiči zatmelili, aby po převrácení zpět na kola neunikal benzín. Ještě pomohli s jeho naložením na vozidlo odtahové služby,“ upřesnil Kůdela s tím, že operační středisko se o nehodě dozvědělo v sobotu po půl osmé ráno.

Foto: HZS MSK

Hasiči uklízejí střepy z havarovaného vozu.

Po odjezdu sanitek byl pak uvolněn pravý jízdní pruh dálnice, který hasiči předtím zametli, protože byl hlavně plný střepů z roztříštěných oken havarovaného vozu. Levý jízdní pruh následně uklidila a zprovoznila Správa silnic Moravskoslezského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám