Hlavní obsah

Vrah s dovoláním neuspěl. Za brutální mord na poli na Mladoboleslavsku si odsedí 23 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Nejvyšší soud (NS) odmítl dovolání Rostislava Zámečníka, jenž za loupežnou vraždu a brutální napadení dalšího muže dostal výjimečný trest 23 let vězení. Obou útoků se podle pravomocného verdiktu dopustil v jeden den na Mladoboleslavsku s komplicem Rostislavem Soukopem. Soukop dovolání k NS nepodal.

BEZ KOMENTÁŘE: Soukop a Zámečník u odvolacího souduVideo: Novinky

 
Článek

Výsledek řízení o Zámečníkově dovolání sdělila Jitka Vlnová, mluvčí Krajského soudu v Praze, který případ řešil jako první instance. NS zatím plné odůvodnění svého rozhodnutí nezveřejnil.

Případ se odehrál předloni v dubnu. Kolemjdoucí našel na polní cestě mezi obcemi Bukovno a Vinec dva ležící muže. Jeden podlehl předchozímu brutálnímu napadení, druhý přežil díky vysoce specializované lékařské péči. Útočníky byli podle pravomocného verdiktu dělník Soukop a nezaměstnaný Zámečník, kteří oběti poznali v noci v baru v Mladé Boleslavi.

Foto: Novinky

Místo nálezu mrtvého muže

Podle spisu nejprve naložili do auta prvního muže, odvezli ho na místo činu, kde jej Zámečník opakovaně mlátil a kopal do hlavy. Pak mu vzali 12 tisíc korun a mobil. Poté se vrátili do města, před barem napadli druhého muže a nacpali ho do kufru auta.

Skončil zmlácený na poli, přišel o 2400 korun a telefon. Získané peníze si obžalovaní rozdělili. Zámečník podle verdiktu před odjezdem z místa činu zasadil obětem několik bodných a řezných ran. Přísnější trest dostal Zámečník, neboť měl podle pražských soudů aktivnější a vůdčí roli.

Soukop si má odpykat 14 let za pomoc k těžkému ublížení na zdraví, omezování osobní svobody, podílnictví a loupež. Zámečník vinu popíral, Soukop svědčil proti němu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám