Hlavní obsah

Barman podle policie fingoval loupež, odnesl si 100 tisíc a cigarety

– Mohelnice
Novinky, Jan Středa

V polovině března ohlásil barman pracující v jednom z mohelnických barů, že jej přepadli při počítání tržby. Ve výpovědi se ale přepočítal. Policisté jej spolu s jeho komplicem obvinili ze zpronevěry. Jednalo se o více než 100 000 korun a 190 krabiček cigaret, viníkům hrozí pět let vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Údajné přepadení barman policii oznámil ve čtvrtek 15. března před čtvrtou hodinou ranní. Podle jeho výpovědi měli dva maskovaní pachatelé vypnout přívod elektřiny do provozovny a vniknout dovnitř. Se zbraní v ruce pak prý požadovali peníze, cigarety a také bezpečnostní kameru, která snímá prostor za barem.

Na základě tohoto oznámení provedli policisté rozsáhle pátrání. Po provedeném šetření a vyhodnocení získaných poznatků dospěli k závěru, že v barmanově výpovědi je mnoho nesrovnalostí.

O týden později obvinili policisté barmana a jeho 45letého komplice ze spáchání trestného činu zpronevěry. „K prověření věci významnou měrou přispělo vyhodnocení kamerových záznamů města a následné neshody ve výpovědích zainteresovaných osob,“ řekla mluvčí mohelnických policistů Jiřina Vybíhalová.

Obvinění měli podle policistů zpronevěřit přes 100 000 korun, 190 krabiček cigaret a již zmíněnou bezpečnostní kameru. Trestní stíhání je vedeno na svobodě, v případě prokázání viny hrozí obviněným až pět let vězení nebo peněžitý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám