Hlavní obsah

Narkoman v nákupním centru kopl druhého muže do hlavy, policie zveřejnila video

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vazby poslal soud mladíka, který v polovině února u vstupu do nákupního centra v Praze na Chodově kopl bezdůvodně druhého muže do hlavy a těžce ho zranil. V pondělí o tom informovala pražská policie, která také zveřejnila video zachycující celý incident.

Agresivní muž na ChodověVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kop byl tak silný, že poškozený upadl do bezvědomí a musel být odvezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče,“ popsal incident policejní mluvčí Jan Daněk, podle nějž je muž stále ve vážném zdravotním stavu.

Na záběrech, které zachytila kamera poblíž vchodu, je vidět, že útoku nepředcházel žádný konflikt. Muž právě v doprovodu dívky přicházel do nákupního centra, když se k němu agresor přitočil a napadl ho. Z výslechů podle policistů vyplynulo, že se poškozený a útočník vůbec neznali.

Právě kamera, respektive záběry z ní sehrály při vyšetřování případu důležitou roli. Policisté totiž útočícího muže na záznamu poznali.

„Jednalo se o několikrát trestaného dvaadvacetiletého muže, který žije na ulici, bere drogy a krade v ochodech. Pak už bylo jenom otázkou času muže vypátrat a zadržet. To se povedlo v polovině března,“ uvedl Daněk.

Za těžké ublížení na zdraví útočníkovi hrozí až deset let za mřížemi.

„Při výslechu zadržený sám o sobě hovořil, že je poslední dobou hodně agresivní a že nevylučuje, že by se mohl podobného skutku dopustit zase. Kriminalisté proto podali podnět na jeho vzetí do vazby, což soud akceptoval,“ dodal Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám