Hlavní obsah

Vybuchly páry hořlavých kapalin, dělníky to katapultovalo, uvedl vyšetřovatel k explozi v Kralupech

– Kralupy nad Vltavou

V kralupské chemičce ve čtvrtek podle hasičů explodovaly páry hořlavých kapalin. Kde se vzaly a o jaké látky šlo, vyšetřovatelé dál zjišťují. Informoval o tom v pátek vyšetřovatel krajských hasičů Libor Pospíšil. Při výbuchu tankovací nádrže zemřelo šest lidí, dva zranění leží v nemocnicích.

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry rafinérie, kde explodovala nádržVideo: Novinky

 
Článek

„Víme, že došlo k explozi par hořlavých kapalin. Dalším zkoumáním a prověřováním zjišťujeme, kde se ty páry mohly vzít a co to iniciovalo,” uvedl Pospíšil.

Dodal, že pracovníci v dané době stáli na nádrži a exploze je katapultovala. Incident vyšetřuje také policie.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vyšetřovatelé zkoumají zničenou nádrž

Výbuch se v areálu rafinérie Česká rafinérská, která náleží skupině Unipetrol, ozval ve čtvrtek kolem desáté hodiny dopoledne. [celá zpráva]

Na místo vyrazily desítky záchranářů a hasičů. Ti následně našli šest mrtvých mužů a dva zraněné, kteří byli převezeni do nemocnice. Jeden má popáleniny druhého stupně na deseti procentech těla, druhý devastující poranění obličeje. Pět obětí byli Rumuni, jeden Čech. Nikdo z nich nebyl zaměstnancem Unipetrolu.

Záznam: Hasiči a záchranáři zasahují u exploze v areálu chemičky v Kralupech nad VltavouVideo: Novinky

Kralupská radnice ve čtvrtek informovala, že výbuch nastal při čištění prázdné nádrže. Navíc měl být porušen technologický postup. Mluvčí Unipetrolu Pavel Kaidl tuto informaci ve čtvrtek nepotvrdil, při jaké jiné činnosti nádrž explodovala, ale neuvedl.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hasiči a záchranáři zasahují po výbuchu v areálu chemičky v Kralupech nad Vltavou na Mělnicku.

Reklama

Související témata:

Související články

Pět obětí výbuchu v Kralupech byli Rumuni

Pět cizinců, kteří zemřeli ve čtvrtek při výbuchu v kralupské chemičce, byli Rumuni. Zástupci ambasády navštívili dva zraněné v nemocnici. V pátek to oznámilo...

Výběr článků

Načítám