Hlavní obsah

Při rekonstrukci dálnice D48 se zřítil most, spadl z něj bagr s řidičem

• Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, Aleš Honus

Při rekonstrukci dálnice D48 u Příbora na Novojičínsku se v sobotu krátce po půl šesté ráno částečně zřítil demolovaný silniční most. Při nehodě byl zraněn 32letý řidič bagru. Sdělil to mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín.

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícený most u PříboraVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Podle neoficiálních informací se při řízené demolici mostu nešťastnou shodou okolností zřítil i bagr, který demolici prováděl. Jedna strana mostu spadla na zem, druhá drží nahoře. Na místo byly vyslány tři hasičské jednotky, záchranáři i policisté.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ze zříceného mostu u Příbrami spadl bagr

V době příjezdu hasičů se podle Gašparína již zraněnému řidiči podařilo vyprostit z převráceného bagru, který se zřítil z pětimetrové výšky.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zřícený most v rekonstruované části D48

Hasiči tak zabezpečili místo nehody a zajistili transport zraněného řidiče bagru do vrtulníku zdravotníků ZZS MSK. "Byl při vědomí. Zasahující lékaři však u něj zjistili vícečetná poranění. Pacient byl zajištěn krčním límcem a na transportní desce vynesen k sanitnímu vozidlu," popsal mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

Mluvčí ŘSD Jan Rýdl Právu potvrdil, že k pádu mostu došlo v úseku, kde je kvůli rekonstrukci zastavena doprava. „První informace mluvily o tom, že tam žádné zranění není, teď už mám informaci, že je. Naši pracovníci jedou na místo,“ řekl Rýdl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zřícený most v rekonstruované části D48

K nehodě došlo na úseku dálnice, který je v současné době rekonstruován. V daném úseku je silniční provoz odkloněn na místní komunikace, a tak nehoda nezpůsobila žádné dopravní komplikace nebo zranění dalších osob.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zřícený most v rekonstruované části D48

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám