Hlavní obsah

Žalobce zastavil stíhání myslivce, který na Frýdecko-Místecku postřelil dvě ženy

– Frýdek Místek

Státní zastupitelství zastavilo stíhání 55letého myslivce, který loni na podzim postřelil na honu na Frýdecko-Místecku dvě ženy. Byla mu stanovena roční zkušební doba, řekl v úterý na dotaz Novinek okresní státní zástupce Jiří Jarnot.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Státní zástupce vydal usnesení, kterým rozhodl o podmíněném odložení podání návrhu na potrestání podezřelého, kterému stanovil zkušební dobu v trvání 12 měsíců. Usnesení státního zástupce nabylo právní moci 20. února,“ konstatoval Jarnot.

Podle něj myslivci nebyl uložen zákaz činnosti. Muž je dosud bezúhonný a měl pojištění odpovědnosti jako myslivec a událost okamžitě nahlásil. Z této pojistné smlouvy následně budou odškodněny obě poškozené ženy, které s tím souhlasily, a nikdo nepodal proti usnesení stížnost.

Poslal peníze

„Muž navíc poslal finanční částku na speciální účet pomoci obětem trestné činnosti podle zákona o obětech trestných činů,“ doplnil Jarnot.

Podle Jarnota bude po roce dozorující státní zástupce opět zkoumat, jak se dotyčný choval a zda se nedopustil nějakého protiprávního jednání. Myslivci hrozilo za trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti až tříleté vězení.

Událost se stala 18. listopadu v myslivecké honitbě na Frýdecko-Místecku. Podle policie měl myslivec vystřelit z dlouhé zbraně v zakázané době i směru, přičemž zranil dvě ženy. Poškozené ve věku 19 a 33let byly poté převezeny do nemocnice. Jejich zranění nebylo vážné. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám