Hlavní obsah

Policie našla ve Vltavě trezor. Pachatelé ho vyhodili z okna botelu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní potápěči vytáhli v úterý z Vltavy v Praze příruční trezor. Ten podle policie odcizili dva pachatelé při vloupání do bytu a následně ho prázdný hodili oknem do řeky.

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči vytáhli z Vltavy příruční trezorVideo: Novinky

 
Článek

Ke vloupání do bytu v Praze 5 došlo v srpnu roku 2017. Podle policie se pachatelé ihned po činu ubytovali v botelu na Hořejším nábřeží.

„Podezřelí se tam měli zbavit odcizeného příručního trezoru tím způsobem, že ho oknem kajuty hodili do řeky,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle informací Novinek měli pachatelé trezor ještě před jeho shozením do řeky vypáčit. Uvnitř se měly nacházet cennosti a šperky. Výše škody není známa.

„Na základě těchto zjištění dnes provedli kriminalisté s policisty z poříčního oddělení pátrání, kdy i přes různá úskalí, která Vltava skýtá, se jim podařilo příruční trezor ve vodě najít,“ doplnil mluvčí.

Jeden z podezřelých je v současné době ve vězení kvůli jiné trestné činnosti a druhý je vyšetřován na svobodě. Obviněni zatím nebyli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám