Hlavní obsah

Muž z Teplicka týral družku několik let. Když se s ním rozešla, znásilnil ji v autě

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Ve vazbě skončil padesátiletý muž, který dlouhodobě týral svou družku na Teplicku. Žena se s obviněným začátkem loňského prosince rozešla, teror však pokračoval. Muž ji několikrát znásilnil v autě. Pachateli hrozí odnětí svobody až na deset let. Policie o případu informovala v úterý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena snášela týrání svého partnera několik let. Dlouhodobě jí nadával, opakovaně ji bil a vyžadoval po ní poslušnost. „Zakazoval jí chodit jinam než do práce, kam ji i vozil, aby nebyla ani na chvíli sama,“ řekl mluvčí teplických policistů Daniel Vítek. Zamezil jí také kontakt s kamarádkami.

Koncem roku 2017 se s ním žena rozešla, muž však začal být ještě více agresivní. Nejprve jí podle policie vyhrožoval, že pokud se k němu nevrátí, najde ji a zabije. Začátkem ledna ji opakovaně znásilnil, v únoru ji několikrát donutil nastoupit k němu do auta, kde jí vyhrožoval a znásilnil ji.

Žena pachatelovo jednání ohlásila až nedávno. Policisté muže zadrželi, jedná se o sedmkrát trestaného recidivistu. Nyní je ve vazbě. „Byl obviněn z omezování osobní svobody, znásilnění, vydírání, týrání osoby žijící ve společném obydlí a nebezpečného vyhrožování,“ sdělil Vítek. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám