Hlavní obsah

Řidič zablokoval v ostravském tunelu auto s mladou rodinou. Spletl si ho s jiným

– Ostrava
Právo, hon

Až osm let vězení hrozí řidiči, který donutil zastavit vůz mladé rodiny z Brněnska v dálničním tunelu v ostravských Klimkovicích. O případu v pondělí informovala policejní mluvčí Lenka Sikorová. Podle policistů si agresor vůz spletl s jiným.

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečný manévr v Klimkovickém tuneluVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladá rodina se podle Sikorové v srpnu 2016 vracela v noci autem ze zahraniční dovolené. Poté, co překročili hranice s Polskem, se na jejich vůz nalepilo auto, které je začalo pronásledovat.

„Řidič vozidla si po překročení hranic všiml vozidla, které se na něj začalo tzv. lepit zezadu a zároveň střídavě rozsvěcelo a zhasínalo dálková světla. Řidič vozidla měl poté najet k jeho vozidlu zprava v odstavném pruhu a potom se zařadit vedle něj do levého pruhu,“ popsala mluvčí.

Po nějaké době se uvedené auto ztratilo řidiči z dohledu, a tak pokračoval po dálnici D1 dál směrem ke Klimkovickému tunelu, před nímž jej však vůz znovu dojel, předjel a zařadil se těsně před něj.

V tunelu pak řidič Volkswagenu Golf zablokoval rodině cestu, když zaparkoval šikmo přes levý a pravý jízdní pruh. Poté agresor z auta vystoupil a začal opel, v němž cestovala rodina, obcházet, čehož 35letý řidič využil a z místa ujel. „Zastavil se až u nejbližší policejní služebny, kde celou věc oznámil,“ uvedla mluvčí.

Dvacet vteřin, než projel kamión

Podle policistů byl celý manévr v tunelu velmi nebezpečný a snadno mohlo dojít k tragédii. „Jen necelých dvacet vteřin poté projel místem kamión,” poznamenala Sikorová.

Policisté, kteří případ začali prověřovat, zjistili, že si agresivní muž vozidlo vybral omylem. Automobil, který pronásledoval původně, se mu prý ztratil z dohledu a tento vůz pak zaměnil s dříve pronásledovaným.

„Kriminalisté již muže obvinili z trestného činu vydírání, za který mu hrozí až osm let za mřížemi,“ dodala Sikorová.

Reklama

Výběr článků

Načítám