Hlavní obsah

Policie našla v kamiónech na Plzeňsku desítky nelegálních migrantů

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plzeňská policie našla v pátek večer ve dvou kamiónech na Plzeňsku desítky nelegálních migrantů. Všichni zřejmě pocházeli z východní Evropy, byly mezi nimi i děti. Všichni se skrývali mezi zbožím v návěsech.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie našla v kamiónu u Plzně nelegální migrantyVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Jeden z kamiónů policie prohledává nedaleko Plzně za tunelem Valík, druhý zadržela v Ostrově u Stříbra. V prvním policisté našli sedm lidí, z toho čtyři děti, ve druhém 28 lidí, z toho devět dětí, řekla Novinkám krajská policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Národnost běženců policisté zatím nemají potvrzenu, všechny předvedla k výslechu. Hokrová však uvedla, že oba kamióny mířily z Rumunska přes Maďarsko a Slovensko. Akce byla plánovaná, policie dostala tip od německých kolegů.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie prohledává kamión u PlzněVideo: Patrik Biskup, Právo

Všichni běženci jsou podle Hokrové v pořádku.

U kamiónu odstaveného u benzinové stanice nedaleko Plzně zasahovalo podle reportéra Novinek přibližně dvacet policistů. Nad místem zásahu hlídkoval policejní vrtulník. Na místě policisté zadrželi i dva rumunské řidiče dotčeného tahače.

Reklama

Výběr článků

Načítám