Hlavní obsah

Zloděj vykrádá skříňky v šatnách bazénů a pak odjíždí ukradenými auty

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Zloděj řádí v pánských šatnách krytého plaveckého bazénu v Přerově. Okradeni tu byli už tři lidé. Přišli nejen o peníze, mobily, hodinky či oblečení, ale ve dvou případech i o auta zaparkovaná na parkovišti před bazénem. Škoda již přesáhla půl miliónu korun. Policie ve středu požádala veřejnost o pomoc při pátrání.

Policisté hledají osobu zachycenou na videuVideo: Policie ČR

 
Článek

K prvnímu případu došlo 27. ledna. „Neznámý pachatel bez zjevného násilí vnikl do šatní skříňky v prostoru pánských šaten. Z ní ukradl peněženku s doklady poškozeného, platební kartou a finanční hotovostí 2500 korun, dále mobilní telefon, svazek klíčů a klíče od vozidla Škoda Roomster. Na parkovišti před areálem nalezl vozidlo a za použití ukradených klíčů je odcizil. Poškozenému vznikla škoda 125 000 korun,“ řekla Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Téměř totožný případ se podle ní odehrál v neděli 11. února v odpoledních hodinách, kdy se zloděj dostal po vypáčení dvířek do dvou šatních skříněk. Z jedné skříňky odcizil zimní bundu, hodinky, mobilní telefon, peněženku s doklady a platební kartou a čipovou kartu k vozidlu Renault Clio.

Foto: Policie ČR

Policisté hledají osobu zachycenou na videu

„Stejně jako v předchozím případě se za použití karty dostal do vozidla zaparkovaného před areálem a odjel s ním pryč. Poškozenému způsobil škodu 301 100 korun,“ konstatovala Zajícová.

Ve stejné době vnikl zloděj i do další skříňky, ze které odcizil oděvy včetně obuvi, dioptrické brýle, mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí 3000 korun, platební kartou i osobními doklady a dalšími osobními věcmi poškozeného.

„Ze skříňky ukradl i klíče od vozidla Škody Fabia, které ale zůstalo zaparkované na místě, kde ho poškozený zanechal. Nicméně na odcizených věcech mu vznikla škoda téměř 15 000 korun,“ podotkla policejní mluvčí.

Případy šetří policisté jako trestné činy krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli pátrají a žádají veřejnost o pomoc. „V prvním případě zachytil v plaveckém areálu kamerový systém osobu, která by nám mohla pomoci s objasněním případu,“ uvedla k tomu Zajícová.

Pokud by podle ní někdo mohl poskytnout bližší informace, může policisty kontaktovat na telefonním čísle 736 224 441, případně prostřednictvím bezplatné linky 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám