Hlavní obsah

Nákladní auto posunulo železniční viadukt na Klatovsku, řidič ujel

Klatovy

Policisté hledají řidiče nákladního auta, který ve čtvrtek na Klatovsku naboural do železničního viaduktu, který se nárazem posunul. Od nehody šofér následně ujel.

Foto: Mapy.cz

Podjezd v Běšinách na Klatovsku

Článek

Nehoda se stala dopoledne na silnici I/27 v obci Běšiny.

„Řidič s nadrozměrným vozidlem zatím nezjištěné značky jel ve směru od Klatov na Železnou Rudu. Nerespektoval dopravní značku označující dovolenou výšku pro průjezd pod železničním mostem a projel pod viaduktem, kdy posunul mostní konstrukci, a z místa ujel,“ informovala mluvčí policie Dana Landmanová.

Poškození mostu si všiml strojvedoucí projíždějícího vlaku. „Vozidlo vyhodilo mostní konstrukci z ložisek. Okamžitě byl zastaven provoz a zahájili jsme opravné práce. Dnes dopoledne se uložila konstrukce do původní polohy a dokončují se práce na železničním svršku. Předpokládáme obnovení provozu dnes kolem 15:00," řekla ČTK mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Policie žádá kolemjedoucí řidiče, aby jí poskytli kamerové záznamy. „Informace sdělte na dopravní inspektorát na telefon. číslo 974 334 250 nebo na e-mail kt.di.podatelna@pcr.cz,“ doplnila Landmanová.

„Takové narušení konstrukce se bohužel nedá dálkově diagnostikovat a díky pohotové reakci strojvedoucího bylo poškození odhaleno a okamžitě byl zastaven provoz," uzavřela Šubová.

Škoda zatím není vyčíslená, dosáhne statisíců korun.

Podobnou nehodu tam řešili policisté i loni v červnu, kdy došlo ke stejnému poškození mostu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám