Hlavní obsah

Mladá žena bez řidičáku způsobila na Opavsku nehodu s pěti zraněnými

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Pět zraněných si vyžádala v sobotu večer nehoda dvou vozidel Ford Mondeo na Opavsku. Pravděpodobným viníkem je přitom osmadvacetiletá žena, která řídila jedno z aut, i když nevlastní řidičský průkaz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Střet nastal okolo 20. hodiny na Hlučínské ulici v Ludgeřovicích. „Řidička začala předjíždět jiné vozidlo jedoucí ve stejném směru, které však v tom okamžiku začalo odbočovat doleva,“ popsal nehodu policejní mluvčí Richard Palát.

Dodal, že žena nevlastní řidičský průkaz, auto, s nímž jela, mělo propadlou technickou kontrolu a nemělo ani sjednané zákonné pojištění. Škoda na obou fordech dohromady je zhruba 150 tisíc korun. „Policisté prověřují také případné nesrovnalosti, například že vozidlo řídil někdo jiný,“ připojil.

Při nehodě se zranily tři ženy a dva muži ve věku 27 až 47 let. „Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. V okamžiku příjezdu záchranářů se již nacházeli mimo havarovaná vozidla,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů s tím, že pacienti utrpěli poranění hlavy, hrudníku nebo končetin. Po ošetření je záchranáři převezli do Městské nemocnice Ostrava a Fakultní nemocnice Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám