Hlavní obsah

Mrtvý v lese na Lounsku byl zavražděn, potvrdila policie. Hledá vraha i svědky

Novinky, ok, jap
Ústí nad Labem

Ústecká policie v pátek dopoledne potvrdila, že mrtvý muž nalezený ve čtvrtek na Lounsku byl zavražděn. Pachatel dosud nebyl zadržen, policie hledá svědky, kteří mohli vidět cokoliv podezřelého. Novinkám to v pátek řekla mluvčí policie Alena Bartošová.

Mrtvého našli u obce BitozevesVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Prvotní indicie směřovaly k podezření na násilnou smrt. Na základě toho na místo vyjeli krajští policisté a soudní lékař. Ohledáním těla mladého muže se podezření na cizí zavinění potvrdilo. Přesnou příčinu úmrtí stanoví až nařízená pitva,” uvedla Bartošová.

Kriminalisté podle ní zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vraždy. Po pachateli pátrají a zároveň hledají svědky.

„V souvislosti s případem kriminalisté žádají veřejnost o případné svědectví, které by jim mohlo pomoci s objasněním zločinu. Žádost směřuje na občany, kteří se od pátku 19. ledna 2018 do čtvrtečních dopoledních hodin pohybovali v okolí místa nálezu těla,” konstatovala Bartošová s tím, že informace přijme linka 158.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté a auta kriminalistů u nálezu těla.

Mrtvého našli ve čtvrtek po poledni u obce Bitozeves. Podle informací z místa se tělo nacházelo poblíž obce v lese. V okolí místa činu pracovalo celé odpoledne několik desítek policistů a kriminalistů. Přijela také speciální pořádková jednotka, která zřejmě hledala vražednou zbraň. Podle informací Novinek měl muž bodná poranění a byl pohřešován několik dní.

Vyšetřování v Bitozevsi bude pokračovat i během pátku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám