Hlavní obsah

V hořícím hotelu v Praze zahynuli mladý Němec a Jihokorejka

• Aktualizováno

V pražském hotelu, kde v sobotu hořelo, vystřídali v neděli hasiče policisté. Ti mají za úkol zjistit, proč vlastně začalo hořet a také budou informovat příbuzné mrtvých a zraněných. Policisté už uvedli, že mezi oběťmi je mladý muž z Německa a mladá žena z Jižní Koreje. Celkem v důsledku požáru zemřeli podle posledních informací čtyři lidé.

Zásah hasičů při požáru hotelu v PrazeVideo: AKTU.cz, Jiří Forman

 
Článek

„Na místě během včerejšího požáru zemřel muž ze Spolkové republiky Německo ročník narození 1996 a žena z Jižní Koreje ročník narození 1997,“ uvedl v neděli policejní mluvčí Jan Daněk.

Jaké národnosti jsou ženy, které zemřely v sobotu večer a v neděli v nemocnici, není zatím jasné.

Podle policie byli mezi zraněnými, které záchranáři převezli do nemocnic, tři občané Nizozemska - dva muži ročník narození 1963 a 1935 a žena ročník 1939 - dále muž z Turecka ročník narození 1979 a muž z Francie narozený v roce 1984. Totožnost dalších lidí ještě kriminalisté zjišťovali.

Požár v hotelu Eurostars David v Náplavní ulici v centru metropole vypukl v sobotu v podvečer. Nahlášen byl v 18:03, první jednotka dorazila v 18:06. [celá zpráva]

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hasiči a záchranáři zasahovali na místě požáru hotelu Eurostars David v Náplavní ulici v Praze

Postupně se sjelo na Nové Město 17 jednotek profesionálních jednotek, chemici z Petřin, jednotka Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu a šest jednotek dobrovolných hasičů; zbylí dobrovolní hasiči měli pohotovost.

Požár hotelu v centru PrahyVideo: Marek Bádal, Novinky

Podle reportéra Novinek, nebyly na místě vidět plameny, ale byl cítit kouř.

„Celý objekt byl silně zakouřen, bylo nutné klienty hotelu evakuovat a z důvodu členitého prostoru uvnitř objektu hrozilo nebezpečí ztráty orientace," popsal zásah mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Foto: Petr Horník, Právo

Požár v hotelu Eurostars David v ulici Náplavní.

Zdravotnická záchranná služba kvůli velkému počtu evakuovaných vyslala k požáru vůz Atego a aktivovala traumaplán, který odvolala po osmé večer. Do nemocnic odvezla devět zraněných včetně tří lidí, které záchranáři úspěšně resuscitovali. [celá zpráva]

Mezi lehce zraněnými byli i dva profesionální hasiči.

Požár hotelu v PrazeVideo: Marek Bádal, Novinky

Hasiči oheň lokalizovali zhruba v devět hodin „Ve 22:26 poslední přítomná jednotka provedla závěrečné rozebírací práce a hledání skrytých ohnisek. Objekt byl předán Policii České republiky,“ dodal mluvčí hasičů.

Foto: Petr Horník, Právo

Evakuace lidí z hotelu Eurostars David v Náplavní ulici

Hosté hotelu, kterým se při požáru nic nestalo, našli náhradní ubytování ve druhém hotelu řetězce Eurostars na Národní třídě 13.

Policie v neděli uvedla, že komunikuje se zastupitelskými úřady poškozených a jejich cestou vyrozumívá rodinné příslušníky.

„Řada turistů má v hotelových pokojích své osobní věci a cestovní doklady. Nicméně v tuto chvíli není ještě možné z bezpečnostních důvodů do hotelu vstupovat,“ uvedl mluvčí Daněk.

„Až proběhnou veškeré nutné úkony ze strany vyšetřovatelů na místě, hotel bude předán majiteli nebo jeho zákonnému zástupci, aby si mohl přijmout potřebná opatření k jeho zajištění,“ dodal.

Foto: Petr Horník, Právo

Evakuace lidí z hotelu Eurostars David v Náplavní ulici

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám