Hlavní obsah

Řidič autobusu, který v opilosti vezl pasažéry po poli, dostal podmínku a pokutu

– Plzeň
Právo, pab

Deset měsíců vězení s podmíněným odkladem na dva roky, pětitisícová pokuta a tříletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Takový trest vyměřil soud dnes již bývalému řidiči plzeňské městské hromadné dopravy, který loni v březnu opilý vezl šestici pasažérů z příměstských Křimic do Radčic.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič jízdou po poli autobus poškodil.

Článek

Šestatřicetiletý šofér tehdy během cesty kolem osmé večer neudržel autobus na silnici, jednu z křižovatek projel přes příkop a dál pokračoval v jízdě asi 500 metrů po poli. Na žádost cestujících zastavil, čtyři vystoupili hned, s dalšími dvěma dojel až do centra Plzně, kde byl vystřídán jiným řidičem a následně skončil na policejní stanici. Podle znaleckých posudků měl v době jízdy nejméně 1,08 promile alkoholu.

Soud ho uznal vinným z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Obžalobu neprojednával v hlavním líčení, ale rozhodl od stolu trestním příkazem. Rozsudek je pravomocný, odsouzený muž trest přijal.

„S řidičem jsme okamžitě ukončili pracovní poměr za závažné porušení pracovní smlouvy,“ řekl Právu generální ředitel plzeňských dopravních podniků Michal Kraus. Podle něj byly za řidičovým zkratem jeho soukromé problémy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám