Hlavní obsah

Šéf klatovského soudu boural, jeho auto po nárazu začalo hořet

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí dopoledne havaroval u Janovic nad Úhlavou šéf klatovského soudu Martin Matějíček (44). Podle prvotních informací vjel do protisměru, kde se střetl se dvěma protijedoucími automobily. Po nárazu do druhého z nich začal jeho vůz hořet.

Foto: Policie ČR

Nehoda na Klatovsku. Na snímku ohořelý vůz, s nímž havaroval šéf klatovského soudu.

Článek

Hrůzostrašně vypadající nehoda se naštěstí obešla bez vážnějších následků.

„Ošetřili jsme a převezli do nemocnice dvě zraněné osoby. Jednalo se o 44letého muže a 14letého chlapce. Nikdo z nich nebyl ohrožen na životě,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha.

Matějíčkovu nehodu Právu potvrdil místopředseda soudu Jan Kasal. „Mluvil jsem s ním po telefonu. Podrobnosti k tomu, jak se to stalo, nevím. O tom jsme se nebavili,“ uvedl Kasal.

Podle Petra Poncara z krajského ředitelství hasičů vozidlo hořelo plamenem. „Hasiči oheň zlikvidovali do tří minut. Poté zasypali sorbentem unikající olej,“ doplnil Poncar.

Škoda 140 tisíc

Nehodu vyšetřuje policie. „Čtyřiačtyřicetiletý řidič Dacie Logan údajně vlivem náhlé zdravotní indispozice vjel s vozidlem do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím vozidlem značky Renault Thalia, které řídil čtyřiašedesátiletý muž. Následně pak narazil do dalšího protijedoucího vozidla Peugeot 206, s nímž jela padesátiletá řidička,“ popsala nehodu Dana Ladmanová z klatovského ředitelství policie.

Podle ní poté došlo k požáru dacie, který přivolaní hasiči zlikvidovali. „Škodu na vozidlech odhadli policisté na 140 tisíc korun. Všichni řidiči se podrobili dechové zkoušce na alkohol, žádná nebyla pozitivní,“ uzavřela Ladmanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám