Hlavní obsah

Chtěl jsem je vystrašit, tvrdil muž obžalovaný z pokusu o upálení milenců

Novinky, bad
Praha

Chatu jsem zapálil, ale upálit jsem je nechtěl, prohlásil v pátek u Krajského soudu v Praze jedenašedesátiletý zedník Zdeněk Chadima. Tvrdí, že exmanželku a jejího nového partnera nechtěl zabít, jen je vystrašit. Za pokus o dvojnásobnou vraždu mu hrozí až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Chtěl jsem je vystrašit, tvrdil muž obžalovaný z pokusu o upálení milencůVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Incident se odehrál loni 20. března okolo 19:00 v chatové osadě v Hlubokém v obci Nučice. Chadima, který byl pod vlivem alkoholu, podle obžaloby dorazil k chatce nového partnera jeho bývalé manželky s kanystrem plným benzínu. Bývalé manželce nejprve nadával a pak se slovy „já vás tady zapálím” polil ženu benzínem, když otevřela dveře. Pak polil benzínem dveře a zapálil.

Ženin druh se snažil utéct oknem, Chadima se ho snažil polít s tím, že ho upálí. To se mu ale nepovedlo, polil proto okno a zapálil ho. Zablokoval tak dvojici jedinou únikovou cestu. V chatě sice byla další okna, nebylo ale možné z nich bezpečně vylézt, uvedla u soudu žena.

Chadima se poté vydal k vedlejší chatce, jež patřila jeho exmanželce, a zapálil ji také. Následně se vrátil k prvnímu domu, který se mezitím podařilo částečně uhasit zevnitř. Druh exmanželky se začal s Chadimou rvát. Během potyčky Chadima podle obžaloby vytáhl z kapsy nůž, ale muži se podařilo ubránit a zadržet ho do příjezdu policie.

Po narozeninách šel

Chadima se u soudu hájil, že milenecký pár nechtěl upálit. „Chtěl jsem je jen zastrašit,“ tvrdil obžalovaný. Jejich vztah mu totiž dost ležel v žaludku. Manželka se s ním rozešla den po jeho šedesátých narozeninách, asi půl roku před incidentem. „Zkazila mi život k šedesátinám,“ uvedl Chadima.

Žena si právě na jeho narozeninové oslavě začala se sousedem z chatové osady. „Kdyby se neobjevil, byli bychom ještě spolu,“ myslí si obžalovaný. Navíc mu vadilo, že na chatě udělal nějakou práci jako zateplení, plot a podobně a o vše při rozvodu přišel. „Měl jsem v plánu zapálit tam to, co jsem tam udělal,“ prohlásil.

„Jsem si vědom toho, co jsem spáchal. Nechtěl jsem to udělat. Vedly mě k tomu okolnosti, jak jsme se rozvedli,“ hájil se u soudu obžalovaný.

Podle znalců je Chadima duševně v pořádku, v opilosti a při stresové zátěži jedná impulzivně. Má prý také pocit, že byl svou partnerkou zneužit. Během žhářského útoku byl středně opilý.

Reklama

Výběr článků

Načítám