Hlavní obsah

Zapomněl jsem vypnout sporák, volal muž strážníkům. Dům jim odemkl na dálku

Praha

Pražští strážníci mají za sebou netradiční zásah, během kterého ve čtvrtek zabránili možnému požáru. Na linku 156 se obrátil muž s tím, že si doma zapomněl na zapnutém sporáku hrnec, kde si ohříval jídlo, a odjel. Jelikož by mu však návrat trval dlouho, požádal strážníky o kontrolu domu. Ten jim odemkl na dálku pomocí mobilního telefonu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek v odpoledních hodinách volal muž na linku tísňového volání 156. Zapomněl ve svém domě v Klánovicích vypnout sporák, kde si ohříval jídlo, a odjel. Protože se zpátky domů stihne dostat až za půl hodiny a měl obavy o to, že by mohlo dojít k požáru, požádal strážníky o kontrolu,” uvedla v pátek mluvčí pražské městské policie Michaela Teplá.

Hlídka byla podle ní s pětačtyřicetiletým mužem, který ji na místě naváděl do domu přes garáž, v telefonickém spojení. „Tu strážníkům odemkl na dálku přes mobilní telefon,” popsala dále Teplá. Strážníci do domu vstoupili za účasti „nezúčastněné osoby”, dodala mluvčí.

„Tam byl už silně cítit zápach připáleného jídla. Strážníci vypnuli plynový sporák a hrnec se seškvařenými zbytky vynesli na terasu. Dům zabezpečili a majitel pak následně uzamkl dveře opět na dálku přes mobilní telefon,” uzavřela mluvčí strážníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám