Hlavní obsah

Hasiči objevili v ruinách dřevěnice ohořelé lidské torzo

Právo, Aleš Fuksa

Tragicky začal Štědrý den pro obyvatele Horní Bečvy na Vsetínsku. V obci nedaleko hranic se Slovenském se krátce po půlnoci na neděli vznítil roubený rodinný dům. V sutinách požářiště hasiči nad ránem objevili ohořelé torzo lidského těla. Zda se jedná o majitele objektu, nájemníka či jinou osobu nyní prověřují policisté.

Při požáru roubenky přišel o život 70letý mužVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„Přesnou příčinu úmrtí určí až nařízená soudní pitva,“ sdělila Právu policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Je pravděpodobné, že v době vzniku požáru v domě přespávala pouze jediná osoba.

„Podrobnosti budou zjišťovat policejní i hasičští vyšetřovatelé v nedělní dopoledne, nad ránem se do požářiště stále nedalo vstoupit,“ doplnila policejní mluvčí. Požár starší dřevěnice byl hasičům nahlášený jedním ze svědků minutu před první hodinou 24. prosince.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Po požáru se zřítila střecha domu.

„Na místo vyjelo šest jednotek hasičů, z toho jedna profesionální z Valašského Meziříčí. Dostupnost k objektu byla dobrá, je sice v kopci, ale problém nebyl,“ podotkl mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Dodal, že už v době příjezdu první jednotky plameny zasáhly druhé patro a střechu dřevěnice.

Z domu je jen ruina

„Jednalo se o rozsáhlý požár. Pod kontrolu jej hasiči dostali až asi hodinu po oznámení. Celková likvidace jim zabrala téměř čtyři hodiny, hlášena byla až ve 4:41 hodin. Krátce nato záchranáři objevili ostatky lidského těla,“ řekl Právu Řezníček.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Z rodinného domu toho moc nezbylo.

Případ si převzali vsetínští kriminalisté. Bližší podrobnosti a příčinu neštěstí prověří společně s vyšetřovatelem hasičů. Z domu zbyla ruina.

„Propadla se střecha, dům není obyvatelný,“ dodal Řezníček.

Reklama

Výběr článků

Načítám