Hlavní obsah

Za útok sekerou na starostu Jistebnice hrozí muži dvanáct let vězení

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Policisté v pátek obvinili 66letého muže, který s nožem a sekerou zaútočil ve čtvrtek ráno na starostu Jistebnice Vladimíra Maška (ČSSD). Za násilí na úřední osobě mu hrozí až dvanáct let vězení. Právo o tom informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Mapy.cz

Radnice v Jistebnici na Táborsku

Článek

„Podali jsme také návrh na vzetí muže do vazby,“ dodal Matzner. Doplnil, že kriminalisté na případu stále pracují a mohou padnout i další obvinění.

Starosta Mašek je mimo ohrožení života, stále však zůstává v nemocnici. Po útoku uvedl, že neměl s mužem, který bydlí v místním pečovatelském domě, žádný větší konflikt. „Je to člověk, který měl nějaké osobní problémy a asi i finanční. Myslím si, že se ani moc neorientuje ve společnosti,“ řekl ve čtvrtek starosta.

Místní muže charakterizují spíše jako podivína, který však dosud neměl problémy se zákonem. Prý měl dluhy a občas popíjel, lidí se ale spíše stranil. [celá zpráva]

Ve čtvrtek přišel na úřad jako kterýkoli jiný návštěvník a až do kritické chvíle si nikdo nevšiml ani nože, ani sekery. Zaměstnanci úřadu jsou z celé věci šokovaní a nechtějí se k útoku vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám