Hlavní obsah

Pád dvojice z rozhledny v Jičíně nebyla nešťastná náhoda. Policie obvinila mladíka

– Jičín

Policie v těchto dnech obvinila z pokusu o vraždu osmnáctiletého mladíka, který se letos v září s přibližně stejně starou dívkou zřítil z osmi metrů z rozhledny Milohlídka v jičínském lesoparku Čeřovka. Policie krátce po činu uvedla, že to byla nešťastná náhoda mileneckého páru, který se na ochozu rozhledny objímal.

Foto: Policie ČR

Jičínská Milohlídka

Článek

„Získali jsme informace, které vedly k obvinění osmnáctiletého mladíka ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy. Vzhledem k tomu, že jde o osobu blízkou věku mladistvého, nebudeme k případu sdělovat žádné další informace,” potvrdila mluvčí policie Lenka Burýšková.

V případě prokázání viny mu hrozí trest od deseti do 18 let vězení.

Při pádu dívka i obviněný mladík utrpěli vážná poranění. Pomoc jim přivolala kolemjdoucí, která zaslechla křik a ránu. Dívku vytáhli hasiči, ale těžce zraněného muže musel ze strže vyzvednout vrtulník s podvěsem.

Měli uklouznout

Mladík a dívka dopadli každý na jiné místo. Policie původně tvrdila, že šlo o nešťastnou náhodu. „Pár vylezl na ochoz, kde se objímal, a při otáčení oba uklouzli a spadli přes okraj ochozu do rokle. Hra na Titanic mohla skončit tragédií,” uvedla krátce po činu mluvčí policie Iva Kormošová s poukazem na slavnou scénu s Leonardem DiCapriem a Kate Winsletovou na přídi lodi Titanic ve stejnojmenném filmu. Měli prý štěstí, že se při pádu zastavili na místě, pod nímž je asi třicetimetrová strž.

Foto: Policie ČR

Místo, kde došlo k pádu milenců z jičínské Milohlídky.

„Mladíka jsme obvinili v těchto dnech, vyšetřování je na počátku,” dodala Burýšková.

Rozhledna Milohlídka je na výšině Čeřovka na severním okraji Jičína. Rozhlednu nechal v roce 1843 postavit jičínský krajský hejtman Josef Hansgirg, financována byla z darů bohatých měšťanů. Jde o nejstarší vyhlídkovou věž v Českém ráji.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám