Hlavní obsah

V Moravskoslezském kraji shořela dvě auta, jedno za jízdy

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Dva noční požáry osobních automobilů zaměstnaly v noci na neděli hasiče v Moravskoslezském kraji. Škody se pohybují v desítkách tisíc korun. O požárech informoval mluvčí hasičů Marek Gašparín.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ve Vřesině u Hlučína shořel zaparkovaný osobní automobil kvůli technické závadě.

Článek

Poprvé hasiči vyjížděli už v sobotu pozdě večer do Bruzovic na Frýdecko-Místecku, kde automobil začal hořet za jízdy.

„Technické problémy osobního automobilu Fiat přiměly jeho posádku zastavit na silnici za obcí Bruzovice a pak již jen bezmocně sledovat, jak zpod kapoty v přední části vyšlehly plameny a postupně zachvátily celý automobil. I když se jednalo o automobil jezdící na LPG, nedošlo naštěstí k poškození nebo explozi nádrže na zkapalněný propan-butan,“ uvedl mluvčí s tím, že požár pak likvidovaly dvě jednotky hasičů.

Hořet začalo na parkovišti

Druhý požár se odehrál v obci Vřesina na Hlučínsku v neděli před čtvrtou hodinou ranní. I tentokrát se jednalo o osobní automobil Fiat a příčinou byla technická závada. Rozdíl byl jen v tom, že druhý automobil začal hořet na parkovišti, nikoli za jízdy.

„Oba požáry se obešly bez zranění a u obou případů byla jako příčina stanovena technická závada. Škoda byla stanovena na 85 tisíc korun,“ dodal Gašparín.

Reklama

Výběr článků

Načítám