Hlavní obsah

Opilá řidička odešla od nehody, v autě nechala zraněnou šestiletou dceru

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při střetu dvou osobních aut ve Štiříně v okrese Praha-východ se v neděli večer vážně zranila šestiletá dívka. Její matka řídila pod vlivem alkoholu, z místa nehody navíc odešla pryč.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda ve ŠtiříněVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na okraji Štiřína, směrem na Kamenici. V Ringhofferově ulici se čelně střetla dvě osobní vozidla, jedno z nich skončilo po nehodě mimo silnici a druhé jen několik metrů od místního rybníka.

V jednom z vozů zůstala vážně zraněná šestiletá dívka. Řidička tohoto vozu z místa nehody odešla. Dívku z vozidla vytáhl řidič druhého automobilu, který sám utrpěl při nehodě lehké zranění. Po ženě začalo v okolí pátrat hned několik policejních hlídek. Pro zraněnou dívku vzlétl na místo vrtulník letecké záchranky. Opilou ženu se podařilo vypátrat po několika desítkách minut. Podle informací Novinek policistům nadýchala více než 1 promile alkoholu.

"Jedná se o čelní střet dvou vozů. Mohu potvrdit, že řidička jednoho z vozidel měla pozitivní test na alkohol," řekla Novinkám policejní mluvčí Michaela Nováková.

Vážné zranění hlavy

Policisté museli silnici uzavřít. Záchranáři ošetřili lehce zraněného řidiče, kterého pak na jeho vlastní žádost nechali na místě.

"Zraněné šestileté dívce byla poskytnuta intenzivní lékařská péče. Dítě bylo připojeno na umělou plicní ventilaci a s vážným zraněním hlavy bylo vrtulníkem transportováno do motolské nemocnice. Do vinohradské nemocnice pak pozemní posádka převezla zraněnou řidičku," sdělila mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle prvotních informací byla v nabouraném voze dětská autosedačka, která však údajně neměla být připoutána. Zda sedělo dítě v ní, nebo dokonce na předním sedadle, policisté zjišťují.

Reklama

Výběr článků

Načítám