Hlavní obsah

Bodla manžela ve spánku, sám si přivolal pomoc. Policie ji obvinila z pokusu o vraždu

Novinky, luh

Kriminalisté v úterý obvinili šestatřicetiletou ženu z Bojkovic na Uherskohradišťsku z pokusu o vraždu. Žena podle policie na začátku listopadu bodla kuchyňským nožem do hrudníku pětačtyřicetiletého manžela, zatímco spal. Obviněné hrozí vězení od dvanácti do dvaceti let, informovala v pátek mluvčí krajské policie Lenka Javorková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Žena se činu dopustila už v noci ze 7. na 8. listopadu v jednom z rodinných domů v obci poblíž Bojkovic, kvůli jejímu zdravotnímu stavu však nebylo možné ji obvinit dříve, vysvětlila Javorková. Zraněný pětačtyřicetiletý muž si po incidentu sám přivolal sanitku.

„Žena skončila rovněž v péči lékařů, její zdravotní stav neumožňoval kriminalistům až do začátku tohoto týdne zahájit proti ní trestní stíhání. Ke sdělení obvinění ze zvláště závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu proto přistoupili kriminalisté až v úterý,“ uvedla mluvčí.

Vyšetřovatel zároveň podal návrh na vzetí obviněné do vazby, který soud ve středu akceptoval. Ženě hrozí za pokus vraždy v případě prokázání viny trest odnětí svobody od dvanácti do dvaceti let. Kriminalisté na případu nadále pracují.

Reklama

Výběr článků

Načítám