Hlavní obsah

Na Plzeňsku narazil vlak do auta, zranili se tři lidé

Regionální osobní vlak v sobotu narazil na jižním Plzeňsku na nechráněném železničním přejezdu do osobního vozidla. Při nehodě u stanice Kotouň se zranili tři lidé z osobního automobilu. Událost je nadále v šetření policie, řekla krajská policejní mluvčí Hana Kroftová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jednoho muže jsme odvezli do Klatovské nemocnice na chirurgickou ambulanci s úrazem, který ho nijak neohrožoval na životě. Dalšího muže a malé dítě jsme převezli také do Klatov na observaci (pozorování),” řekl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha.

„Ve vlaku v době srážky cestoval strojvedoucí a tři osoby. Ve voze Škoda Octavia byl řidič ročník 1985 a dva spolucestující,” řekla Kroftová. Dechové zkoušky řidiče a strojvedoucího byly s negativním výsledkem.

„Osobní vůz jel po málo frekventované vedlejší silnici,” řekla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová. Lidé z vlaku nebyli zraněni a domů se dostali individuální dopravou. Nehoda se stala kolem 19:15. Regionální trať z Nepomuku do Blatné je kvůli vyšetřování na dvě až tři hodiny uzavřena. Náhradní autobusová doprava jela jen místo jednoho následujícího spoje. Další vlak už tam do rána nepojede.

Reklama

Výběr článků

Načítám