Hlavní obsah

Neviditelní chodci riskují, na Zlínsku zemřeli za tmy čtyři z pěti

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Pět chodců již letos zemřelo při dopravních nehodách na silnicích Zlínského kraje. „Přitom čtyři z těchto smrtelných nehod se staly za tmy a chodci při nich neměli vesty a žádné reflexní prvky, které by je zviditelnily,“ zdůraznila mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Lenka Javorková.

Foto: Novinky

Reflexní prvky musí za snížené viditelnosti používat i chodci mimo obec.

Článek

„Chodci jsou ze všech účastníků silničního provozu nejzranitelnější, s příchodem podzimu dvojnásob. Přitom podle našich zkušeností nejrizikovější dny nás teprve čekají,“ řekla Javorková. „Za celý loňský rok evidujeme tři úmrtí chodců při dopravních nehodách. Všechny se staly za tmy a ke všem došlo v prosinci, což je pro chodce spolu s listopadem jeden z nejrizikovějších měsíců,“ upozornila Javorková.

Velmi tragický byl pro chodce ve Zlínském kraji rok 2015, kdy na silnicích zemřelo 15 chodců, přičemž 12 nehod se stalo za tmy.

„Policisté napříč Zlínským krajem začali s preventivními akcemi, při nichž chodce upozorňují, ale dojde i na represi, čili i na pokuty,“ varovala Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám