Hlavní obsah

Opilý 70letý muž u Brna ujížděl policistům i v protisměru, nakonec uvízl v blátě

– Brno
Právo, mh

Patnáct kilometrů ujížděl senior policistům na Brněnsku. Honička skončila, až když muž se svým autem uvízl v blátě. Důvodů vyhnout se kontrole měl dost — měl uložený zákaz řízení a navíc byl viditelně podnapilý. O případu v pátek informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

BEZ KOMENTÁŘE: Důchodce na Brněnsku ujížděl policiiVideo: Policie ČR

 
Článek

Když hlídka policistů řidiče ve Volkswagenu Polo poblíž Biskoupek vyzývala, aby zastavil, muž na to nereagoval a začal ujíždět. „Za vytrvalého deště a silného větru šofér projel vysokou rychlostí Biskoupkami, Novou Vsí, Oslavany, Padochovem a jeho cesta skončila až na staveništi rodinných domků v Neslovicích,“ popsal Malášek.

Podle něj řidič během honičky způsobil řadu nebezpečných situací.

„V průběhu cesty řidiči vůbec nevadilo, že například na křižovatce před Novou Vsí svou duchapřítomností zabránil řidič osobního automobilu jedoucího po hlavní silnici srážce obou vozidel. Šofér ohrožoval riskantní jízdou další účastníky silničního provozu, mnohokrát vjel do protisměru,“ doplnil mluvčí.

V mercedesu by prý ujel

Honička skončila až na staveništi u Neslovic, kde muž se svým autem uvízl v blátě. Tam prý 70letý viditelně podnapilý řidič suše sdělil, že tentokrát vyhráli oni a že kdyby prý jel svým mercedesem, tak neměli šanci. Dechovou zkoušku na alkohol odmítl s tím, že stejně řidičák nemá.

„Jak policisté zjistili, muž má pro dřívější přestupky do roku 2021 vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel. Nyní musí počítat s prodloužením tohoto trestu a dalším postihem za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnil Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám