Hlavní obsah

Řidič sebevrah z Kroměřížska dostal podmínku

Kroměříž

Devětadvacetiletý Jakub Šiška z Břestu na Kroměřížsku, který loni se svým vozem úmyslně narazil do protijedoucího auta, dostal v pondělí u kroměřížského okresního soudu tříletý podmíněný trest se zkušební dobou pěti let.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Mladý muž loni v říjnu po požití alkoholu vyjel v sebevražedném úmyslu se svým vozem z vedlejší silnice na hlavní, kde se úmyslně střetl s projíždějícím automobilem. Jeho řidič jen shodou náhod vyvázl z nehody bez zranění. Škoda na vozidlech byla 240 tisíc korun.

Soud uznal Šišku vinným z pokusu o těžké ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci. Kromě podmíněného trestu má Šiška i desetiletý trest zákazu řízení motorových vozidel, nesmí také pít alkohol. Senát mu navíc nařídil ochranné ambulantní protialkoholní léčení.

"Soud velmi silně koketoval s možností uložení trestu nepodmíněného," uvedl předseda senátu Karel Rašín. Zákaz konzumace alkoholu a dlouholetý zákaz řízení jsou podle něj kompenzací za to, že muž nemusí do vězení. Rozsudek je pravomocný, obžalovaný i státní zástupce se vzdali práva na odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám