Hlavní obsah

Žena v Praze zamkla do auta dva psy, zachránili je po třech dnech

– Praha

Hasiči a policisté zachránili v úterý dva psy, kteří byli podle ohlašovatele tři dny zavřeni v autě. Zvířata skončila v útulku. Policisté následně zjistili, že je tam nechala zřejmě 31letá žena, která má soudem uložený zákaz chovat zvířata. V pátek o případu informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Vysvobození psů z autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Svědek přivolal policisty do ulice K Ládví s tím, že zvířata jsou v zamčeném autě tři dny. Okna byla zapařená, jeden pes byl přivázaný, druhý byl v přepravce pro kočky plné výkalů.

„Policisté rozhodli, že bude proveden násilný vstup do vozidla, který provedli hasiči rozbitím okna u spolujezdce. Následně byli psi vysvobozeni a ihned dostali napít, najíst a policisté je vyvenčili,“ uvedl Daněk.

Foto: Policie ČR

Zachráněná zvířata

Přivolaná veterinářka konstatovala, že jde o týrání zvířat. Oba psy následně strážníci odvezli do útulku.

Podle zjištění policistů do auta psy zřejmě zavřela 31letá žena, která má až do roku 2019 zákaz chovat zvířata. Z jakého důvodu, Daněk neuvedl, zmínil ale další případ, který policisté v souvislosti s chovatelkou řeší.

Foto: Policie ČR

Přivázaný pes v autě

„Na začátku září vyjížděli k případu v Archeologické ulici v Praze 5, kde ztratila kontrolu nad psy a ti útočili na lidi a tři zranili. I v tomto případě jí byli psi odebráni a případ je prošetřován pro trestné činy ublížení na zdraví z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavřel Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám