Hlavní obsah

Vlaky v Česku během čtvrtka zabily už čtyři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již ke čtyřem smrtelným nehodám na železnici vyjížděly ve čtvrtek záchranné složky v Česku. Naposledy zamířili záchranáři na zastávku v Praze-Strašnicích, kde pod vlakem zemřel muž.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se na zastávce Praha-Strašnice stala kolem půl třetí odpoledne. „Na zastávce srazil vlak muže – ročník narození 1944, který na místě zemřel. Policisté případ vyšetřují, zatím nevíme, zda šlo o sebevraždu, či nehodu,” řekl Novinkám mluvčí Jan Daněk.

Provoz na trati Praha–Benešov u Prahy je omezený. Spoje nabírají až 20 minut zpoždění.

Ve Svitavách po 12.30 hod. vlak srazil a zabil na přejezdu muže. Nehoda se stala na chráněném železničním přejezdu v Olomoucké ulici. Padesátiletý muž měl s sebou dvoukolový vozík, na přejezdu se mu asi vysypal náklad.

„Zřejmě jej chtěl odstranit z kolejiště a zůstal tam i v době, kdy už spadly závory,” uvedl mluvčí krajské policie Ondřej Zeman.

Další neštěstí se stalo na vlakovém nádraží v Mohelnici na Šumpersku, kde vlak srazil a zabil padesátiletého muže přebíhajícího přes koleje. Nedaleko železniční stanice ve Frýdku-Místku ráno zemřela po srážce s vlakem neznámá žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám