Hlavní obsah

Policie obvinila taxikáře, který na letišti napadal řidiče Uberu

Praha

Policie obvinila ze dvou trestných činů taxikáře kvůli incidentu s řidičem Uberu na Letišti Václava Havla Praha. Jeho kolegu, který se na incidentu také podílel, předala do správního řízení. Novinky o tom ve čtvrtek informovala mluvčí policie Kateřina Rendlová. Taxikáři v září na letišti oblepili auto nápisy nelegální transport a rozbili mu čelní sklo.

BEZ KOMENTÁŘE: Taxikáři zaútočili na řidiče Uberu

 
Článek

„Třiatřicetiletému muži bylo sděleno obvinění z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci a případ byl předán státnímu zástupci. Projednávat se bude formou zkráceného řízení,“ uvedla Rendlová.

Případ druhého 38letého taxikáře, který se také účastnil incidentu, byl předán k vyřízení správnímu orgánu Prahy 6. „Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití a přestupku proti majetku,“ uvedla Rendlová.

Incident se odehrál 14. září na parkovišti, kde lze na 15 minut zastavit, vyložit či naložit cestující a zavazadla. Taxikáři nejprve zaútočili slovně. Na videu od svědka je následně vidět, že se řidič Uberu snaží z místa ujet, ale přitom narazil do taxikáře, který mu stál za autem. Ten mu následně vzal mobil. [celá zpráva]

Protesty taxikářů

„Dostali jsme oznámení na linku 158 od řidiče Uberu i od cestujících, kteří incidentu přihlíželi, že došlo k napadení řidiče a zničení auta několika osobami. Ty následně pokračovaly v činnosti a oblepily mu auto nápisy. Nejagresivnější z nich mu rozbil čelní sklo,“ řekla v září Rendlová.

Incident odstartoval protesty pražských taxikářů proti řidičům alternativních služeb. Nelíbí se jim, že údajně neplatí daně, nemají taxametry a další povolení. Na začátku října taxikáři pomalou jízdou demonstrovali za své požadavky. Primátorka Adriana Krnáčová vzkázala, že město provádí kontroly, zpřísnit podmínky pro používání musí ministerstvo.

Záznam: Taxikáři blokovali pomalou jízdou okolí ruzyňského letištěVideo: Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám