Hlavní obsah

Muž zachránil 6letou dívku z kolejiště, z kontaktu s vlakem vyvázla bez zranění

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na poslední chvíli zachránil v sobotu po poledni muž život šestileté holčičce, která šla se sedmnáctiletým bratrem přes kolejiště u šestého nástupiště hlavního vlakového nádraží v Plzni. Zachytil ji vlak, muž ji přesto včas vytáhl a zachránil jí život. Vyvázla bez vážných zranění. Právo o tom informovala mluvčí plzeňské policie Veronika Hokrová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Sedmnáctiletý mladík šel se svou sestrou v místě, kam je určen vstup pouze pro zaměstnance drah. Do zastávky přijížděl vlak, který na ně zatroubil a mladík reagoval tak, že přeběhl přes kolejiště. Šestiletá sestra jej následovala, ale zachytily ji vstupní schůdky vlaku. Naštěstí ji včas chytil svědek, který ji vytáhl z kolejiště a zachránil jí tak život,“ popsala nehodu Hokrová.

Na místě zasahovala zdravotnická záchranná služba. „Dívka vyvázla bez újmy na zdraví, ale vzhledem k události jsme ji převezli do fakultní nemocnice,“ konstatoval tiskový mluvčí plzeňských zdravotních záchranářů Martin Brejcha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám