Hlavní obsah

Na pacientku v ústecké nemocnici spadl rentgen, je po smrti

Právo, koc
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Při vyšetření v ústecké Masarykově nemocnici zemřela ve čtvrtek dopoledne pacientka. Podle dostupných informací spadl na ženu kus rentgenu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tragická událost se stala v hlavní nemocniční budově. „Bylo nám oznámeno úmrtí osmdesátileté pacientky na oddělení rentgenu ústecké Masarykovy nemocnice. Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Okolnosti neštěstí nechce policie s ohledem na počátek vyšetřování zatím sdělovat.

Ivo Chrástecký, mluvčí společnosti Krajská zdravotní, pod kterou nemocnice patří, Právu upřesnil, že tragédie se stala na skiagrafickém pracovišti radiodiagnostického oddělení.

Prošel kontrolou

„Při standardním vyšetření pacientky došlo k uvolnění rentgenového zářiče. Žena utrpěla závažná poranění, kterým přes intenzivní péči lékařů podlehla,“ uvedl mluvčí s tím, že Krajská zdravotní přijala podle něj okamžitá opatření, aby ochránila bezpečí pacientů.

Přístroj, který nehodu způsobil, byl podle Chrásteckého na radiodiagnostické oddělení ústecké Masarykovy nemocnice instalován a uveden do provozu v prosinci 2015 a vztahuje se na něj tříletá záruční doba. „Dne 21. 6. 2017 prošel bezpečnostně technickou kontrolou bez závad,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám