Hlavní obsah

Mauglího stezku v Bohumíně zřejmě rozřezali osmiletí vandalové

Právo, den, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

Bohumínská radnice musela neplánovaně měsíc před koncem sezóny uzavřít oblíbenou lanovou Mauglího stezku ve svém Hobbyparku. Její vybudování stálo pět miliónů korun. Ochranné sítě hned na několika místech někdo rozřezal, a proto není užívání stezky pro děti bezpečné. Policisté už mají podezřelé – jsou jimi dva osmiletí třeťáci.

Foto: Archiv MÚ Bohumín

Lanová atrakce Mauglího stezka bude zprovozněna až příští rok.

Článek

„Byli zjištěni dva podezřelí žáci třetího ročníku bohumínské základní školy. Škoda nebyla prozatím vyčíslena,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Doplnila, že vzhledem k věku podezřelých bude případ s největší pravděpodobností odložen. O tom, zda rodiče projevili vůli škodu uhradit, policie nemá žádné informace.

„Na začátku listopadu jsme měli v plánu generální opravu převážně lanových dílů, které jsou po čtyřech letech nepřetržitého užívání značně opotřebené a servis už si zaslouží. Kvůli malým vandalům jsme však atrakci museli pro veřejnost uzavřít už o měsíc dříve. Rozřezali totiž na několika místech část boční ochranné sítě, a to ve spodním i v nejvyšším patře atrakce, a přibližně šest metrů čtverečních této sítě dokonce zmizelo úplně,“ postěžoval si správce bohumínského Hobbyparku Petr Lakomý z městské společnosti Bospor, která areál provozuje.

Oprava bude podle něj velmi komplikovaná a nebude ji možné provést ze dne na den. Atrakce tak bude znovu otevřena až v příštím roce.

Mauglího stezka vznikla v bohumínském Hobbyparku před čtyřmi lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám