Hlavní obsah

Muž ze Šumperska nabídl mladíkovi ubytování, pak jej uspal a znásilnil

Právo, mhr

Třiadvacetiletého mladíka zadržoval a znásilnil v malé obci na Šumpersku 50letý muž. Mladík využil jeho nabídky k ubytování a muž jej v domě pod pohrůžkou zastřelením držel čtyři dny. Policie jej již obvinila a soud na něj uvalil vazbu.

Foto: Policie ČR

Plynová pistole zajištěná při zadržení násilníka

Článek

„Muž mladíka pozval k sobě domů a nabídl mu ubytování výměnou za pomoc při opravě domu. Hned po nastěhování však mladíkovi zakázal vycházet ven a začal mu vyhrožovat se zbraní v ruce. V případě, že by se pokusil o útěk, neváhal by ho prý zastřelit,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Následující noc podle ní muž mladíkovi nasypal neznámou látku do pití, aby usnul. Poté ho znásilnil. „Po čtyřech dnech se mladíkovi podařilo kontaktovat svého kamaráda, kterého požádal o pomoc. Ten následně zalarmoval policii,“ uvedla mluvčí.

Vzhledem k dřívější trestné minulosti 50letého muže a informaci o vyhrožování se zbraní v ruce provedla jeho zadržení policejní zásahová jednotka. Při zásahu byla zajištěna plynová pistole.

Kriminalisté již muže obvinili ze spáchání trestných činů vydírání se zbraní a znásilnění. Hrozí mu až deset let vězení. Soud na obviněného uvalil vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám