Hlavní obsah

Brutálně zbil seniora na pražské zastávce. Dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 9 uložil podmínku 25letému Ukrajinci, který na jaře na autobusové zastávce brutálně zmlátil seniora. Na dotaz Novinek to ve středu řekla mluvčí soudu Tereza Pirklová. Spor původně začal, když mu chtěl odsouzený ukrást tašku.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení seniora na zastávce autobusuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Obviněný byl uznán vinným z přečinu krádeže spáchaného v jednočinném souběhu s přečiny ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání 12 měsíců. Výkon tohoto trestu byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání 36 měsíců,“ vyjmenovala mluvčí soudu.

Další podrobnosti mluvčí nesdělila. Rozsudek nabyl právní moci na konci srpna.

Napadení se odehrálo v polovině dubna na autobusové zastávce Prosek. Senior si při čekání na svůj spoj položil na zem igelitovou tašku. Po chvíli si tam přisedl muž a vzal mu ji. Vůči tomu se ohradil její majitel a tím se odstartoval celý konflikt. [celá zpráva]

Útočník seniora napadl údery a kopy, které směřovaly převážně na hlavu. Nakonec poškozený skončil bezvládně ležet na zemi a útočník i s jeho taškou nastoupil do autobusu. Z tohoto autobusu byl ale okamžitě vyveden řidičem ve spolupráci s jedním cestujícím. Ten pak útočníka zadržel do příjezdu policejní hlídky.

Reklama

Výběr článků

Načítám