Hlavní obsah

Muž ukradl loď z pražského nábřeží. Udělal to kvůli satanovi

– Praha

Na lodi stíhali v uplynulém týdnu pražští policisté zloděje. Neujel jim daleko, protože si zapomněl pádla, a tak ho policisté brzy dostihli. Loď prý odvázal proto, aby si satan nemohl vzít jeho ženu. Muž skončil v psychiatrické léčebně.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté chytili zloděje na lodiVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž odcizil loď nedaleko Mánesova mostu ve středu dopoledne. Když se o tom dozvěděli policisté, zaimprovizovali a půjčili si člun, na kterém zloděje dostihli.

„Muž si zapomněl pádla a nemohl loďku ovládat ani se s ní dostat na břeh. Policisté si pro něj následně dopluli. Muž byl velmi apatický, a tak ani neodporoval, když ho hlídka souloděním doprovodila ke břehu,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Podle něj zloděj v kotvišti poškodil přívody plynu a elektřiny, kterými jsou napájeny lodě. Následně 20 a 27 metrovým lodím uvolnil jistící lana a ponechal je svému osudu. Odplutí lodí zabránil lodník, který se zrovna vrátil z obchodu.

„Mladý muž, který nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, jako důvod svého jednání uvedl, že lodě odvázal z obavy o život své ženy, protože kdyby tak neučinil, vzal by si ji satan,“ prozradil Rybanský.

Škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun. Čtyřiadvacetiletý muž skončil v psychiatrické léčebně. Duševní stav bude pro posouzení případu důležitý. Momentálně je prošetřovaný pro podezření z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám