Hlavní obsah

Felicia přejela do protisměru a střetla se s volkswagenem, jeden mrtvý

– Olomouc
Právo, mhr

Tragicky skončila v pátek srážka dvou osobních aut na silnici mezi Horní Loděnicí a Moravským Berounem na Olomoucku. Jeden člověk při ní zemřel, další dva lidé utrpěli zranění.

Foto: Policie ČR

Obě vozidla skončila po nárazu mimo silnici.

Článek

Nehoda se stala kolem půl šesté ráno. „Podle prvotních informací osobní vozidlo Škoda Felicia s dvoučlennou osádkou, které jelo ve směru od Moravského Berouna, mělo po projetí pravotočivé zatáčky z prozatím přesně nezjištěných příčin přejet do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím osobním vozidlem VW Touran, ve kterém jela pouze řidička,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Po střetu skončila obě vozidla mimo komunikaci. „Při nehodě zemřel řidič vozidla Škoda Felicia, jeho spolujezdec a řidička z VW Touranu utrpěli zranění. Alkohol byl u řidičky vyloučen orientační dechovou zkouškou, u zemřelého byla nařízena soudní pitva,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Obě vozidla skončila po nárazu mimo silnici.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 000 korun. „Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření policistů,“ dodala Urbánková.

Komunikace byla v obou směrech po dobu šetření nehody a odstraňování jejích následků uzavřena a policisté odkláněli dopravu. Krátce před desátou byl provoz na komunikaci zcela obnoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám