Hlavní obsah

Muž obviněný z vraždy v Chomutově opustil vazbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Muž obviněný z květnové vraždy Roma na chomutovském sídlišti je na svobodě. Vazbu opustil, protože už byli vyslechnuti všichni svědci, řekl dozorující státní zástupce Vladimír Jan. Muži hrozí 12 až 20 let vězení. Kriminalisté provedli na konci minulého týdne rekonstrukci události, teď ji vyhodnocují.

Místo činu v Chomutově a pietní akceVideo: Novinky

 
Článek

Muž byl ve vazbě od 29. května. Poslal ho tam chomutovský okresní soud. Vazební důvod shledal jediný: možné ovlivňování svědků. Teď už je muž na svobodě. „Pan obviněný byl propuštěn z vazby, neboť pominuly vazební důvody, tedy již byli vyslechnuti všichni svědci, u kterých hrozilo, že by je mohl ovlivňovat,” řekl Jan.

Incident se odehrál 27. května kolem 3:00 v Jirkovské ulici. Podle policie slyšel obviněný muž hluk, z okna pak viděl dodávku, jejíž řidič boural do zaparkovaných aut a vozidlem najížděl do lidí, kteří stáli před domem na chodníku. Vyšel s legálně drženou zbraní před dům a na auto, které v té chvíli projíždělo kolem, začal střílet. [celá zpráva]

Řidiče dodávky zasáhlo několik střel a utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Střelec pak počkal na policii. Kriminalisté minulý týden provedli rekonstrukci událostí. Zvolili totožný čas, kdy se střelba odehrála. Obviněný muž s policií spolupracoval, detailně ukazoval, jak se incident podle něj odehrál.

Vyšetřovatelé teď téměř dvouhodinovou rekonstrukci vyhodnocují. Na základě toho by pak měli rozhodnout, zda bude v případu nutné zpracovat ještě další znalecké posudky. Právní kvalifikace případu zůstává stejná, muž čelí obvinění z vraždy. Hrozí mu až 20 let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž zemřel po noční střelbě v Chomutově

V Chomutově se v noci z pátku na sobotu střílelo, na následky střelného poranění tam zemřel sedmatřicetiletý muž. Podezřelého, který střílel, policisté na...

Výběr článků

Načítám