Hlavní obsah

Policistům v Praze ujížděl v kradeném autě. Honička skončila nehodou

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nehodou skončilo ve středu odpoledne pronásledování osobního auta v Praze. Policisté vůz pronásledovali, protože byl v databázi odcizených aut. Řidič byl zadržen.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování v Praze skončilo nehodou Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podezřelého auta si všimli policisté před 15. hodinou v Prosecké ulici a pokoušeli se ho zastavit. Šofér však nereagoval na signály a ujížděl.

„V ulici Povltavská následně způsobil hned tři dopravní nehody a dále již nemohl pokračovat. Policisté zadrželi řidiče za použití donucovacích prostředků,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pronásledované auto havarovalo

Podle něj je na podrobnosti příliš brzy, protože je případ příliš čerstvý. Policisté tak budou muset zjistit, zda muž vůz odcizil. Podle toho se také bude odvíjet právní kvalifikace.

K nehodě vyjeli také záchranáři s lékařem a inspektorem, protože ujíždějící šofér se zranil. „Svědek nám původně hlásil několik zraněných, ale nakonec jsme ošetřili a zajistili jednoho muže. Následně byl s úrazem hlavy převezen do nemocnice na Vinohradech,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Reklama

Výběr článků

Načítám